Zeytinli-Patlıcanli-Feslegenli Roll


"Zeytinli-Patlıcanli-Feslegenli Roll" tarifim:
Büyük boy lavas ekmeklerini açıp icine labne peynir veya krem peynir ya da mascapone peyniri sür. Herbiri için ayrı ayrı seyler uygulayacağız. Peynirin üstüne zeytinezmesi sür, icine taze kekiklerden ince ince dograyip ekle. Sonra kafası büyük ama ince rulo olacak sekilde sar. İkinci lavasin icine peynir sürdükten sonra, bu peynir mascarpone olursa daha da güzel olur.ayrı bir kapta kurutulmus domates, taze Feslegenli yapraklarını çok ince ince bıçakla kiy, ve harç için ayırdığın peyniri çok çok az zeytinyağı ile karıştırıp peynirle kapli lavasin icine sür. Bunu da rulo olarak sar. Üçüncü lavas için patlicanlari uzunlamasina ince ince şerit seklinde kes. Herbir patlıcan uzun ve çok ince olmalı. Fircayi sarımsak tozuna ve zeytinyağına batir. Patlicanin iki yüzünü bu sosla fircala ve teflon tavada 5-7 dk pişir. Tavaya ayrıca yağ koyma ki ağır olmasın. Kizaran ama diriligini kaybetmeyen ve çok da yağlı olmayan patlicani lavasin icine uzunlamasina ard Arda diz. Rulo yaptığında tek kat olmalı patlicanlar. Krem peynir ve patlicanin üzerine domates sosu ekleyebilirsin. Hazır olan, makarnaya konulan soslardan da kullanılabilir. Kekikli zeytinyağlı domates sosları. Bunu da rulo olarak sar. Bütün ruloları 2-3 parmak kalınlığında kes. Patlicanlinin üzerine tek yaprak Feslegenli ve tek kurutulmus domates, zeytin ezmesinin üzerine bir dilim kornison turşu ekle. Üzerlerine çok hafif sızma zeytinyağı ekleyebilirsin.Patlicanlinin üzerine kuru kekik dokebilirsin. Bunları uzun kurdanlarla sabitleyerek sunum yapabilirsin, ve böyle etiketler ayrı bir hava katabilir;)

Yorumlar

Popüler Yayınlar