BENİM SIRRIM:



















Benim sırrım: Tam da benim konuşma stilimle,







bazen içinde hikaye ve ne yalan söyleyeyim bazen de dedikodularla bir tutam







lezzet fırtınası yaratmak! ;)























2 Ocak 2013 Çarşamba

3 farklı Ev Yapımı İtalyan Pizza: Sosili, Füme Etli ve Jambon&Karışık Peynirli

Pizza Hamuru için;

3 bardak un
1 yaş maya (küp)
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su

Bir kaseye ılık suyu koyduktan hemen sonra yaş mayayı ve balı ekle. Çözülsün, kıvama gelsin. Geniş bir çukur kapta unun içine tuzu ilave edip karıştır, harcın içine mayalı karışımı ekle ve yoğur. İyice hamur kıvamına geldikten sonra çukur büyük kapta kalsın ama üzerine nemli tülbent veya bezi ser, karanlık oda da 2 saate yakın beklesin. Ne yalan söyleyeyim hayatta benim öyle boş bekleyecek 2 saatim yok, 1 saat dayanabildim, çok acıktım çünkü. Yine de 1 saat sonrasında almaya gittiğimde epey bir kabarmıştı, yumuşacık hamur olmuştu. Tabiki kokladım mis gibi de mayalı hamur kokuyordu. :))) Bunu geniş bir alanda ki benim hamur açma ahşap yuvarlak minik sehpam bile var, bunu sürekli unlaya unlaya açtım. Yusyuvarlak oldu, hatta havaya girip şöyle frizbi çevirir gibi elimle de yuvarlayarak genişlettim. Fırını 190-200 dereceye önceden ayarladım buarada. Tüm malzemeleri yayınca çok sıcak fırına pizzayı vermek işin püf noktası. Ve de 1 hamurdan 3 ince hamurlu pizza rahat rahat çıkıyor!!!

Harcı için:

Yağlı kağıda yuvarlak serdiğin pizza hamuruna, domates püresi veya hazır satılan soslardan kaşığın sırtı ile sos sür. Hatta bu sosu biraz daha aromatik yapmak istersen sosa bir tutam toz fesleğen de atabilirsin.Ama benim tecihim; yoğun aromadan yana! Yani; bir bardak domates püresinin içine 4-5 diş sıkılmış sarımsak, ve ince ince doğranmış taze fesleğen. Sosu iyice karıştır, sürmeden de karıştır ki sarımsak parçaları dibe çökmesin.Sosu  sürdükten sonra; mozeralla peynirleri(tercihen rendelenmiş satılanlardan) sosun üzerine serp.

Füme Etli:
Çok ince açılmış hamur üzerine; sos ve mozerellaları serptikten sonra; füme etleri diz. Üzerine hafif sızma zeytinyağı gezdir ve taze çekilmiş karabiber ve tuz ekle. Fırında piştikten sonra; taze fesleğen yaprakları ve roka yapraklarını ilave et. İstersen servis ederken acılı zeytinyağı gezdir.

                                    

Sosisli:
Çok ince açılmış hamur üzerine; sos ve mozerellaları serptikten sonra; doğranmış sosislerle hamuru, hamur görülmeyecek şekilde kapla. Üzerine hafif sızma zeytinyağı gezdir ve tuz ekle. Fırında piştikten sonra; süs olsun diye ortasına fesleğen buketi yerleştir.


Jambonlu& Karışık peynirli:
Çok ince açılmış hamur üzerine; sos ve mozerellaları serp, rokfor peyniri ve cheddar peynirlerini minik minik doğra, bunlar hemen eriyen peynirler, ve dana jambonları en üste diz. Üzerine hafif sızma zeytinyağı gezdir ve taze çekilmiş karabiber ve tuz ekle. Fırında piştikten sonra; taze fesleğen yaprakları ve roka yapraklarını ilave et.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder