Gözleme Çeşitleri - Pastırmalı Paçanga & Otlu Peynirli


Pazar Kahvaltısı için veya herhangi bir mutlu sabah kahvaltısı için gözleme çok kolay ve çok lezzetli..

Bu kadar olumsuz gidişata ve yaşanılanlara rağmen, işin iyi yönünden bakarsak özene bezene yaptığımız veya yapmak istediğimiz tüm yemekler için bu korona günlerindeki karantina bize bu anlamda belki de fırsat verdi. Sadece yemek yapmak için değil de uzun zamandır durup yapmak istediğimiz her şey için çokça fırsat aslında..

Çok kolay yapılan bu gözleme için hangi tarz malzeme ile yapmak istiyorsak hepsi mümkün, dolabı açtığımda karşımda antrikot pastırma vardı ve sivri biber ve domates ve de rende mozerella peynir.. Bunları resimdeki gibi hazırladım.

Önce büyük bir krep tavası veya geniş bir teflon yeterli, ocakta ısıtın tavayı, ısındıktan sonra zeytinyağı ile çok hafif ısınmış krep tavasını yağlayın. Bir adet yuvarlak yufkayı ısınan bu yağlı tavanın ortasına açarak koyun. İçine de resimdeki gibi önce pastırmaları, sivri biver ve yarım halka ince dilimlenmiş domatesleri ekleyin ve son olarak da rende mozerellaları ekleyin, bunun yerine rende kaşar vb. peynirler de olabilir, elimde bu vardı bunu kullandım. Sonra da hızlıca tavanın yanlarından sarkan yufkanın kenar kısımlarını iç kısımlara doğru toparlayarak tavanın içine alın. Ben çok gereksiz yufka yığıntısı olmasın diye fazlalıkları da almayı tercih ediyorum. Tavada yuvarlak kapatılan yufkanın ön yüzü 4-5 dk pişmiş olacak ve yufka katılaşacak, üzerine bu kısmın da hafifçe çok az miktarda zeytinyağ gezdirin. Daha sonra katılaşan bu yuvarlak gözlemeyi bir spatula yardımı ile ters çevirin.4-5 dk da bu kısım piştikten sonra servise hazır.

Aynı biçimde paçanga gibi yapmak yerine; taze nane & dereotu & maydonoz & taze fesleğen ve beyaz peynir ile gouda dilimlerini karıştırın. Gouda yine vardı kullanmak istedim, hangi peynirleri isterseniz onları da kullanabilirsiniz. Aynı işlemleri yapın bu da hazır.

Bunun kıymalısı, ıspanaklısı vb. hangi malzemeli isterseniz hep aynı şekilde. Benim favorim bu paçanga ve kıymalı olan..

Afiyet olsun!



                                               


                                             


Yorumlar

Popüler Yayınlar