Tahinli Çikolatalı Tart


"Tahinli Çikolatalı Tart":
Malzemeler: 1 yumurta sarısı, 1 tam yumurta, 15 gr toz şeker, 20 gr tereyağ, 20 gr tahin, 10 gr bitter çikolata, 10 gr un, 1/4 çay kaşığı kabartma tozu, 1 top frambuaz şöleni, 1 dal taze nane, 1/2 çay kaşığı tereyağ (pişirme kabını yağlamak için) , 1 çay kaşığı un (pişirme kabına serpmek için)
Tereyağ-bitter çikolatayı - tahini benmari usulü düşük ısıda erit, sırayla; yumurta sarısı, yumurta ve toz şekeri ekle, karıştır. En son; un ve kabartma tozunu ekle, karıştır. Kekin pişeceği kalıba önce tereyağ sür ardından un serpiştir, karışımı ekle, 180 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dk pişir ve frambuaz şöleni ile servis yap Üzerine pudra şekeri serp ve taze nane ile süs yapmayı unutma!

Yorumlar

Popüler Yayınlar