Kremalı & Bir Kaç Peynirli Karides Güveç

Kremalı & Bir Kaç Peynirli Karidesli Güveç:
Büyük bir seramik tavada riviera zeytinyağını kızdır, doğradoğın birkaç diş sarımsağı, minik boy doğranmış soğanı (isteğe göre) doğranmış sivri biberi ve doğranmış mantarları sırasıyla ekle ve sotele. Buarada başka bir tencerede 10 dakika kadar donmuş karidesleri haşla.

Tabi üşenmezsen donmuş karides yerine, iri karidesleri temizleyerek haşla. Haşlanmış karidesleri süzüp sote tavasına at, iyice özleri karışsın, 2-3 kaşık kremayı ekle ve karıştırarak kısık ateşte pişir. 1/2 şişe domates püresinin ekle. Ağzını kapat ve 10-15 dakika pişsin. Tuz karabiber ve biraz tereyağını ekle. Krema ve domates püresi rengini kırdığı gibi tadını orta ayara çekiyor ne domates domates karidesler ne beyaz beyaz karidesler.. Yanında beyaz şarap yudumlayacaksan 1 çay bardağından az byz şarap da bu harca ekleyebilirsin, lezzete lezzet katmış olursun. Ne yalan söyleyeyim evde blush vardı, onu bir kutlamaya sakladığım için açmaya kıyamadım:))))
Fırını da 180 derece ayarlamayı unutma, ısınsın. Güveçe hazırladığın harcı koy, benim tercihim gouda peyniri kesip rendeleyip veya minik minik doğrayıp (rendelediğimde rendeye yapıştı ama yürepin varsa dene:)) fırına ver.Gouda yoksa emmental peynir ekleyebilirsin. Bunlar hızlıca eriyen peynir türleri. Her yemeğin üzerine parmesan rendelemeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu leziz karides güvecin yanına bence pasta tarzı yani makarnanın türevleri yakışır, benim oyum dört peynirli ravioliden yana! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar