Çilekli Tart


"Çilekli Tart":

Tart Hamuru:
250 gr (1,5 su brdağı ) un
125 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı)
125 gr tereyag veya becel
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanılya aroması,
1 yumurta
4 çorba kaşığı süt
Kreması:
2 su bardağı süt, 2,5 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı, ½ su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin

Tart Hamuru > Unu derin ve geniş kaba ekle. Üzerine pudra şekeri ve vanılyayı eleyerek ekle. Tuz, küp tereyağ, süt ve yumurtayı ekle. Yoğur. Kitchenaid'in varsa sırtın yere gelmez:) Hamuru buzdolabında buzdolabı poşetine koyarak en az 30 dk beklet.

Krema > Vanilya aroması hariç tüm krema malzemelerini tencereye döküp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir. Sürekli karıştır! En son vanilyayı ekle.Daha sonra bir kenara alıp soğumaya bırak. Sonra unlayarak tezgahta hamuru yuvarlak biçiminde aç. Tart kalıbını yağla ve un serp, hamuru tart kalıbına yerleştir. Ortasını çukurlaştır kenarları daha yüksek olsun, orta kısmını çatalla del.. 20 dk kadar çok kızarmadan hamuru pişir ve dışarıda soğumaya bırak. Soğuyunca kremayı üstüne kapla. En son çilekleride ortadan ikiye bölerek sıra ile diz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar