Çerkez Tavuğu


"Annemin Çerkez Tavuğu":
Izgaralık tavuğu iyice haşla. Haşlandıktan sonra, yağlı kısımlarını ayır ve soğumaya bırak. Göğüs tavuk da haşlanabilir. İki büyük parça göğüs de olabilir ancak yağlı tavuk - but şeklinde daha lezzetli oluyor. Derisi varsa deriler de mutlaka ayıklanmalı ve didiklenerek beklemeli. Rondoda 2-3 diş sarımsağı çekip üzerine 200-250 gr ceviz içini ekle birlikte çek. İkisi bir arada olmaz tek tek çekmek lazım her zaman önce sarımsak ve soğan tarzı gıdalar çekilmeli, yoksa dişe gelir. Cevizi de çektikten sonra ıslanmış ve suyu sıkılmış yaklaşık 4-5 dilim tost ekmeği/çavdarı ekle. Bayat ekmek de ıslanıp konulabilir. Sonra bir miktar sızma zeytinyağı, rengi değişsin diye çok çok az kırmızı pul biber ve tavuk suyunun haşlandığı su'dan 1-2 kepçe ölçü ile tavuk suyu konulur çekilir. Rondodan alınan bu harcın içine didiklenen tavuk ilave edilir. Ayrı bir teflonda birkaç ceviziçi çok az pul biber ve riviera yağı çok kısa süre sote edilir. Çerkez tavuğunun üzerine bu yağ ve cevizler dökülerek servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar